/Monument op verzamelgraf
Monument op verzamelgraf 2017-10-02T16:14:37+02:00

Monument op een verzamelgraf

Na het ruimen van graven op de begraafplaats wordt er veelal gekozen voor een verzamelgraf. In het verzamelgraf worden de overgebleven stoffelijke resten opnieuw begraven. Ter nagedachtenis wordt er dan een monument op het verzamelgraf geplaatst, zodoende hebben nabestaanden nog een plaats om te rouwen.

Gedenkteken verzamelgraf

Bij een verzamelgraf kan dan een gedenksteen of -monument komen met daarop onder meer de namen van degenen die er herbegraven zijn. Dit monument kan uitgevoerd worden in verschillende materialen:

 • Natuursteen
 • Cortenstaal
 • Glas
 • RVS
 • Brons

Er kan uiteraard ook een combinatie gemaakt worden van bovenstaande materialen. Onderstaand een aantal voorbeeld teksten die gebruikt worden voor op het gedenkteken van en een verzamelgraf:

 1. Dat zij die hier herbegraven zijn in vrede mogen rusten
 2. Verzamel graf 1960-1990
 3. Ter herinnering aan de overledenen
 4. Ter nagedachtenis aan hen die hier hun rustplaats vonden

Het is ook mogelijk dat voor dit graf een speciale grafkelder gemaakt wordt. Hierin worden dan alle overblijfselen herbegraven. Voor meer informatie zie grafkelder.

Herdenkingsmonumenten

Naast monumenten voor op een verzamelgraf, worden wij ook regelmatig ingeschakeld voor het ontwerp en het maken van een herdenkingsmonument. Hierbij kunt u denken aan een herdenkingsmonument voor slachtoffers van de oorlog, watersnood of een ongeluk.

Enkele voorbeelden die wij gemaakt hebben:

herdenkingsmonument_natuursteen Oorlog_herdenkingsmonument_dirksland
Armeen – Havenhoofd Middelharnis Oorlogsmonument – Dirksland
20140226_103341 herdenkingsmonument_piloot_Oudetonge
Joods monument – D’n Diek te Middelharnis Piloot uit de Tweede Wereldoorlog – Oude Tonge

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een herdenkingsmonument, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Heeft u al een idee en wilt u weten wat het bij ons kost? Vraag dan een offerte aan.

Verder praten over de mogelijkheden?

Wilt u ook compleet ontzorgd worden bij de inrichting van uw begraafplaats? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

 • Info@begraafplaatsonderhoud.nl

 • 0187-489088